Deelscooters in Zandvoort

Deelscooter en fiets van Go Sharing op station Zandvoort

Sinds afgelopen weekend zijn de elektrische deelscooters van GO Sharing en felyx ook beschikbaar in Zandvoort.

De deelscooters, die in overleg met de gemeente zijn geplaatst, moeten een alternatief bieden voor autoritten in en naar ons dorp. Met de nieuwe vorm van mobiliteit wil de gemeente de druk op verkeer en parkeerplaatsen terugdringen en de bereikbaarheid vergroten.

In overleg

In overleg met de gemeente Zandvoort zijn gebieden aangewezen waar de scooters staan en na gebruik achtergelaten moeten worden. Afgelopen weekend hebben beide aanbieders de eerste voertuigen geplaatst.

Wethouder Ellen Verheij: “Door een goede samenwerking met Zandvoortse ondernemers rijden er nu deelscooters in onze badplaats. Deze vorm van deelmobiliteit biedt een goed alternatief en extra service. Zo willen we de (verblijfs)toeristen aan de randen van Zandvoort laten parkeren. Er zijn verschillende strategische locaties in Zandvoort waar de scooters geparkeerd kunnen worden, zoals bij parkeerterrein De Zuid en Boulevard Barnaart. Gebruikers kunnen alleen op deze locaties hun deelscooter achterlaten, hiermee voorkomen we verrommeling in ons dorp.”

Elektrische deelfietsen

Naast de elektrische deelscooters zal GO Sharing binnenkort ook elektrische deelfietsen gaan aanbieden. De scooters en straks de deelfietsen zijn via de apps van beide aanbieders terug te vinden en te huren.