Helikoptervluchten voor bodemonderzoek

Luchtfoto van Zandvoort
Foto door Milo Dinkelaar

In september voeren drinkwaterbedrijven Waternet en PWN een bodemonderzoek uit in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) en het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (NPZK).

Helikopter voert onderzoek uit

Met een groot meetinstrument, dat hangt onder een helikopter, brengen de waterbedrijven de bodem in kaart. Zo willen ze meer weten over mogelijkheden voor de toekomst om genoeg drinkwater te kunnen blijven maken voor alle inwoners van Noord-Holland, ook met de veranderende wereld.

Tussen 8 en 14 september

Afhankelijk van de weersomstandigheden vliegt de helikopter tussen donderdag 8 september en woensdag 14 september 2022 over de natuurgebieden. U kunt als bezoeker nog gewoon het duingebied in.

De helikopter vliegt tijdens het onderzoek redelijk laag en veroorzaakt tijdelijk geluidsoverlast. Dit kan vervelend zijn voor mensen en dieren. De helikopter probeert de overlast te beperken en zo min mogelijk over bebouwing te vliegen.

Wilt u hier meer weten of heeft u vragen? Kijk dan op de websites van Waternet of PWN, waar meer uitgelegd staat over dit bijzondere onderzoek.