Nieuwsoverzicht

Meld uw evenement voor 1 november 2018 aan

20 september 2018

Bent u van plan om in 2019 een evenement te organiseren? Meld uw evenement dan vóór 1 november aan voor de Regionale Evenementenkalender van 2019.

Nieuwe sportraad geïnstalleerd

18 september 2018

Vorige week werd de nieuwe sportraad geïnstalleerd. De nieuwe leden willen zaken anders gaan oppakken. Zo gaan zij als sportraad actief contactpersoon worden richting de sportverenigingen en de overige sportaanbieders in Zandvoort. Daarmee wil de sportraad ogen en oren zijn van wat er speelt in de sport in Zandvoort en de sport meer met elkaar en met de gemeente verbinden.

Veel zieke iepen door droogte

21 augustus 2018

Spaarnelanden kapt momenteel veel bomen in Zandvoort met de iepziekte. De iepziekte is een dodelijke en zeer besmettelijke schimmelinfectie. De warme en droge zomer van dit jaar maakt de bomen nog vatbaarder voor de schimmel dan anders.

Zandvoort neemt Blauwe Loper in gebruik

16 augustus 2018

Yorick van der Vlugt is de eerste die donderdag 16 augustus officieel de Blauwe Loper in gebruik heeft genomen. De Blauwe Loper is een mat waarover mensen in een rolstoel over het strand naar de zee kunnen rollen.

Subsidie van Provincie Noord-Holland voor duurzame initiatieven

7 augustus 2018

De Provincie Noord-Holland stimuleert activiteiten van inwoners die leiden tot concrete investeringen in duurzaamheidsinitiatieven. Het gaat om initiatieven om duurzame energie op te wekken, opslag van duurzame energie of energiebesparing bij woningen. De komende drie jaar stelt de provincie 1 miljoen euro beschikbaar.

Wat vindt u van vuurwerkvrije zones?

3 augustus 2018

De gemeente Zandvoort zoekt daarom naar een oplossing waarbij professionele vuurwerkbedrijven, onder voorwaarden, vuurwerk mogen afsteken met zo min mogelijk hinder voor omwonenden.

Herstel muren Van Fenemaplein

25 juli 2018

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden aan het vernieuwde Van Fenemaplein is gebleken dat de muren rondom het plein niet voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeente. De planning was om in het najaar van 2018 de muren te herstellen.

Zandvoort wil kwaliteit kuststrook

18 juli 2018

Met meer dan 5 miljoen bezoekers en 1 miljoen overnachtingen per jaar mag Zandvoort zich dé badplaats van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) noemen. Zandvoort heeft grote ambities om deze positie te behouden en ziet veel belang bij het borgen van de kwaliteit van de openbare ruimte aan de kust, de functies en de samenhang tussen de Boulevard en de vastgoed projecten Entree en Badhuisplein.

Droogte openbaar groen in gemeente Zandvoort

18 juli 2018

In Nederland is de afgelopen weken minder neerslag gevallen. Hierdoor is de grond droger dan normaal. Dat zorgt voor geel gras en verkleurde of slaphangende bladeren aan bomen. Het gras in de openbare ruimte in Zandvoort krijgt geen extra water. Bomen krijgen water als dit nodig is.

Zandvoortse ondernemers schenken permanente Zandsculpturen aan Zandvoort

16 juli 2018

Vanaf juli is voor de zevende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen losgebarsten in Zandvoort. Het thema dit jaar is “Leonardo Da Vinci”. Afgelopen zondag werd de Spaanse Sergio Ramirez uitgeroepen tot Europees kampioen Zandsculpturen 2018. De zeven zandsculpturen zijn nog tot en met oktober van dit jaar te bewonderen.