Nieuwsoverzicht

Zandvoort wil kwaliteit kuststrook

18 juli 2018

Met meer dan 5 miljoen bezoekers en 1 miljoen overnachtingen per jaar mag Zandvoort zich dé badplaats van de Metropool Regio Amsterdam (MRA) noemen. Zandvoort heeft grote ambities om deze positie te behouden en ziet veel belang bij het borgen van de kwaliteit van de openbare ruimte aan de kust, de functies en de samenhang tussen de Boulevard en de vastgoed projecten Entree en Badhuisplein.

Droogte openbaar groen in gemeente Zandvoort

18 juli 2018

In Nederland is de afgelopen weken minder neerslag gevallen. Hierdoor is de grond droger dan normaal. Dat zorgt voor geel gras en verkleurde of slaphangende bladeren aan bomen. Het gras in de openbare ruimte in Zandvoort krijgt geen extra water. Bomen krijgen water als dit nodig is.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort

17 juli 2018

Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus kleurt de ‘beach for amsterdam’ in alle kleuren van de regenboog. Totaal 31 activiteiten staan dit jaar op het programma, zelfs op zondag zijn er al enkele culturele evenementen. Diversiteit is daarbij het kernwoord. De hele LHBTI-gemeenschap en alle anderen zijn welkom in Zandvoort.

Zandvoortse ondernemers schenken permanente Zandsculpturen aan Zandvoort

16 juli 2018

Vanaf juli is voor de zevende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen losgebarsten in Zandvoort. Het thema dit jaar is “Leonardo Da Vinci”. Afgelopen zondag werd de Spaanse Sergio Ramirez uitgeroepen tot Europees kampioen Zandsculpturen 2018. De zeven zandsculpturen zijn nog tot en met oktober van dit jaar te bewonderen.

Informatiebijeenkomst Boulevard Paulus Loot

6 juli 2018

Dinsdag 17 juli is de startbijeenkomst over de aanpassingen aan de boulevard Paulus Loot. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u veel informatie. Ook hoort de gemeente graag wat u belangrijk vindt bij de veranderingen aan de boulevard. De uitkomsten geeft de gemeente door aan het ontwerpbureau. Na de zomer volgen nog een aantal bijeenkomsten.

Opening natuurbrug Duinpoort

6 juli 2018

Iedereen is welkom om zaterdag 14 juli 2018 te komen kijken! Boek nu snel een plekje op één van de excursies over de brug samen met de boswachter. De excursies starten tussen 10.00 en 13.30 uur en duren een half uur.

Nieuwe uitdaging gemeentesecretaris

4 juli 2018

Gemeentesecretaris Anky Griekspoor heeft, na zich 4 jaar met veel toewijding ingezet te hebben voor Zandvoort, een nieuwe uitdaging gevonden. Op 4 september start Anky als gemeentesecretaris in Kampen.

Werkzaamheden Haltestraat

29 juni 2018

De natuurstenenbanden naast de rijweg in de Haltestraat worden van 2 tot en met 4 juli a.s. gestraald om ze ruw te maken. Het blijkt dat deze banden bij nat weer glad kunnen zijn.

Burgemeester Meijer sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

13 juni 2018

Vandaag heeft burgemeester Meijer per direct een bedrijfspand aan de Boulevard Barnaart gesloten op grond van de Opiumwet. In het pand werd een hennepkwekerij met ruim 1600 hennepplanten aangetroffen. Er bleek ook illegaal stroom te zijn afgetapt. Het pand is gesloten voor onbepaalde tijd.

Zandvoort heeft een nieuw gemeentebestuur

6 juni 2018

Tijdens de gemeenteraad van 5 juni is het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Zandvoort geïnstalleerd.