N205 komend weekend afgesloten

Een vrachtwagen rijdt over de N205

Wilt u komend weekend vanaf de A9 richting Zandvoort rijden? Houd dan rekening met vertraging. De N205 tussen de A9 en Haarlem-Zuid is afgesloten vanwege werkzaamheden. De afsluiting geldt van vrijdag 15 juli om 19.00 uur tot maandagochtend 18 juli 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de parallelweg N232.

De provincie Noord-Holland voert de werkzaamheden uit. Dat is nodig omdat de grond onder de N205 ter hoogte van Vijfhuizen zich langzaam verplaatst richting de naastgelegen sloot. In opdracht van de provincie plaatst de aannemer daarom een damwand op deze plek. De rijweg richting Haarlem moet hiervoor volledig worden afgesloten. 

Omleidingen

Verkeer vanaf de A9 richting Haarlem-Zuid/Zandvoort wordt omgeleid via de parallelweg N232 tot aan de Amerikaweg. Het verkeer kan er ook voor kiezen om de afslag N200 Haarlem/Halfweg te nemen en de wegwerkzaamheden te vermijden. Ook het verkeer op de Driemerenweg (N205) vanuit de richting Hoofddorp naar Haarlem-Zuid rijdt in het weekend via de N232. Voor het busverkeer geldt ook de omleiding via de N232.
Het verkeer vanuit Haarlem-Zuid/Amerikaweg richting de A9 ondervindt geen hinder van de werkzaamheden en kan gebruik blijven maken van de N205 tussen Haarlem Zuid en de A9. Als de werkzaamheden niet afgerond kunnen worden, wordt het weekend van 22 en 25 juli als reserveweekend gebruikt.

Meer informatie

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl