Niet eens met uw WOZ-waarde? Zo maakt u bezwaar

Luchtfoto Duinwijk
Foto door Milo Dinkelaar

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw woning? Dan hebt u 6 weken om bezwaar te maken. U kunt dit het beste direct bij ons doen. Dat is altijd gratis. En het is makkelijker, sneller en persoonlijker dan bij een 'gratis' bemiddelingsbureau.

De WOZ-waarde is de waarde van uw woning. Die gebruiken we om de hoogte van belastingen en heffingen te bepalen, zoals bijvoorbeeld de onroerendezaakbelasting.

‘Gratis’ bemiddelen

Er zijn meerdere bureaus die zeggen dat zij gratis voor u bemiddelen bij het indienen van een bezwaar. U hoeft zo’n  bemiddelaar niet te betalen als zij resultaat behalen. Wel betaalt de gemeente een wettelijk bepaalde vergoeding van gemiddeld € 750. Dit is veel meer dan de verlaging van de OZB die u dan ontvangt.

Deze vergoeding wordt betaald vanuit belastinggeld. Uiteindelijk draaien de Zandvoorters er dus voor op. Eigenlijk is bezwaar maken via een bemiddelaar dus nooit gratis. Neem direct contact met ons op, dan kunnen wij met u de waarde bespreken en aanpassen als blijkt dat deze niet juist is.

Bezwaar maken

Voordat u bezwaar maakt, is het verstandig om eerst een afspraak te maken met een taxateur via het digitaal loket van GBKZ of telefonisch via het telefoonnummer 023 512 60 66.

De taxateur kijkt dan samen met u naar de WOZ-waarde. Als daaruit blijkt dat die niet klopt, kan de taxateur het direct aanpassen en is een officieel bezwaar niet nodig.

Liever toch bezwaar maken? Dit kunt ook via het digitale loket doen of via het meegestuurde reactieformulier. U kunt ons ook altijd een brief sturen.