Nu aan te vragen: € 1300 euro energietoeslag in Zandvoort

Burgemeester Engelbertsstraat. Foto door Onno van Middelkoop
Burgemeester Engelbertsstraat. Foto door Onno van Middelkoop

Steeds meer Nederlandse huishoudens komen in financiële problemen door de hoge energiekosten. Het kabinet heeft daarom in het voorjaar een eenmalige energietoeslag van € 800 euro toegezegd aan huishoudens met een laag inkomen. Dit bedrag is later verhoogd met € 500 euro. De gemeente Zandvoort betaalt dit aan u uit.

Wethouder Gert Jan Bluijs: “Met deze toeslag bieden we een beetje verlichting aan Zandvoorters die door een hoge energierekening financieel klem komen te zitten. Natuurlijk zal deze toeslag de financiële problemen niet helemaal oplossen, maar het kan wel helpen. Ik roep Zandvoorters dan ook op om gebruik te maken van deze energietoeslag. Wijs ook mensen in uw omgeving op deze mogelijkheid. De gemeente Zandvoort heeft daarnaast medewerkers die u kunnen u helpen als er meer geldzorgen zijn. Bel hiervoor naar 14023 en vraag naar de budgetcoach.”

Wanneer ontvang ik het?

De gemeente Zandvoort betaalt de toeslag van € 800 euro al sinds half april uit. Dit gebeurt in fases. Huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm ontvangen dit bedrag. Vanaf half oktober ontvangen deze huishoudens ook de verhoging van € 500 euro.

Wat moet ik doen?

  • Heeft u een ZandvoortPas? Bijvoorbeeld omdat u recht heeft op bijstand? Dan heeft u in of na april automatisch de toeslag van € 800 euro gehad. Vanaf 17 oktober maakt de gemeente de extra € 500 euro ook automatisch aan u over. U hoeft hiervoor niets te doen.
  • Staat uw aanvraag voor energietoeslag in oktober nog open? Of heeft u nog helemaal geen aanvraag gedaan? Dan krijgt u de € 1300 euro in één keer uitbetaald als u hiervoor een aanvraag indient en wij zien dat u hiervoor in aanmerking komt. Deze eenmalige energietoeslag kan nog tot 30 juni 2023 aangevraagd worden.

Deze maand start de gemeente Zandvoort met een uitgebreide communicatiecampagne om zo veel mogelijk mensen te bereiken die recht hebben op de energietoeslag.
Voor meer informatie, kijk op: https://zandvoort.nl/energietoeslag