Pak uw voordeel met de Gemeentelijke zorgpolis

twee vrouwen achter een laptop
Foto door Jurriaan Hoefsmit

Bent u inwoner van Zandvoort en hebt u een laag inkomen met gemiddelde of hoge ziektekosten? Als u een ZandvoortPas hebt, kunt u zich verzekeren via de Gemeentelijke zorgpolis. Dit jaar bieden we de Gemeentelijke zorgpolis aan samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De polis bestaat uit een basisverzekering plus een aanvullend pakket. Dat betekent aanvullende vergoedingen voor bril of lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eventueel orthodontie.

Bent u nu verzekerd bij Univé en wilt u gebruik blijven maken van de Gemeentelijke zorgpolis? Dan moet u overstappen naar Zorg en Zekerheid. Dat regelt u vóór 1 januari aanstaande. De zorgverzekeraar accepteert iedereen, zonder medische keuring. 

Achterstanden met betaling

U mag alleen overstappen als er geen achterstanden zijn met de betaling bij de huidige zorgverzekering. Hebt u een achterstand met de betaling? De afdeling Schulddienstverlening kan helpen. Bel naar tel. 14 023 en vraag naar een budgetcoach. 

Pakketten

De pakketten van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid staan op de website gezondverzekerd.nl. Hier vindt u de specifieke vergoedingen. U bepaalt zelf wat u nodig hebt en welk pakket het beste bij u past. 

Hulp nodig bij het overstappen?

Hebt u hulp nodig bij het overstappen? Er zijn 3 spreekuren. Medewerkers van Zorg en Zekerheid en de gemeente kunnen u helpen.

Neem mee: uw bankpas, polisblad en BSN-nummer, ook van de gezinsleden die overstappen!

WaarDatum en tijd
Zandvoort; Pluspunt, Flemingstraat 55Woensdag 13 december: 9.30 – 12.00 uur
Haarlem Centrum: publiekshal gemeente Haarlem                Donderdag 23 november: 9.30 – 12.00 uur
Haarlem Noord: De Horizon, Ambonstraat 2 Woensdag 29 november: 13.00 – 16.00 uur
Haarlem Schalkwijk: de Ringvaart, Floris van Adrichemlaan 98Woensdag 6 december: 13.00 – 16.00 uur

Het sociaal wijkteam van Samen Zandvoort kan u ook helpen. Kijk op de website van pluspuntzandvoort.nl

ZandvoortPas

In Zandvoort telt iedereen mee en willen we dat iedereen mee kan doen. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Gezinnen, jongeren, ouderen, chronisch zieken en gehandicapten die moeten rondkomen van een minimuminkomen kunnen met de ZandvoortPas gebruikmaken van diverse regelingen, zoals de Gemeentelijke zorgpolis. Deze verzekering biedt houders van de ZandvoortPas een aantal voordelen! Zo hoeven ze niet het eigen risico te betalen. Dat betalen wij.