Parkeerautomaten in heel Zandvoort

Parkeerdrukte op de boulevard

In juni 2022 worden nieuwe parkeerautomaten geplaatst en oude vervangen. Dit is onderdeel van het nieuwe parkeerbeleid.

Een zichtbare verandering die meekomt met het nieuwe parkeerbeleid, is de plaatsing van parkeerautomaten in héél Zandvoort. Deze komen in alle wijken te staan, dus ook op plekken waar ze voorheen nog niet aanwezig waren.

Geen parkeerkaartje meer

Bij de nieuwe parkeerautomaten moet u uw kenteken invoeren. U hoeft geen parkeerkaartje meer achter de voorruit te leggen. De controle op parkeren gebeurt alleen op basis van het kenteken. Betalen gaat makkelijk met PIN (ook contactloos) - maar nóg makkelijker is het als u via een parkeerapp parkeert. U hoeft dan vooraf niet in te schatten hoe lang je parkeert. U betaalt dus precies voor de juiste parkeerduur.  

Gele of witte kruizen

Onlangs zijn de plekken waar nieuwe parkeerautomaten komen gemarkeerd met gele of witte verf. Hier zullen vanaf medio juni de parkeerautomaten geplaatst worden. De parkeerautomaten die nu al aanwezig zijn, zoals die in het centrum staan, worden vanaf eind juli vervangen door de nieuwe automaten. Als bewoner kunt u een vergunning aanvragen, hiermee mag u altijd parkeren in het gebied waarvoor uw vergunning geldig is.