Sloop appartementengebouw Badhuisplein

Het appartementengebouw op het Badhuisplein wordt binnenkort gesloopt.

Volgende week vertrekt de laatste bewoner uit het appartementengebouw aan het Badhuisplein. Meteen daarna beginnen de voorbereidingen voor de sloop van het gebouw.

Er komen hekken om het gebouw en daarna wordt begonnen met asbestsanering. Ook wordt al het aanwezige leidingwerk weggehaald. Daarna kan de daadwerkelijke sloop van het gebouw beginnen. De exacte datum hiervoor is nog niet bekend. We zullen die ruim van tevoren bekend maken.

Centrale plek

Wethouder Peter Kramer is verheugd dat de sloop nu echt dichterbij komt: “Het Badhuisplein is de centrale plek waar het dorp en het strand samenkomen. Te lang heeft dit vervallen gebouw het beeld van dit plein bepaald. Eindelijk kunnen we nu een volgende stap maken en bouwen aan de toekomst en uitstraling van onze mooie badplaats.”

Bescherming

Natuurlijk wordt voorafgaand aan de sloop onderzocht hoe de aangrenzende panden wind- en waterdicht beschermd kunnen worden. Het gaat om de Rotondeflat en het gebouw Badhuisplein 8 t/m 12 met onder andere de ijssalon erin. De aannemer van de sloop neemt binnenkort contact op met de omwonenden om dit te bespreken.

Meer informatie over de nieuwbouw op het Badhuisplein kunt u lezen op de projectpagina Ontwikkeling Badhuisplein.