Uitbreiding fietsparkeren rondom station Zandvoort

Fietsenstalling bij station Zandvoort
Huidige fietsenstalling bij station Zandvoort

Gemeente Zandvoort en ProRail gaan het aantal fietsparkeerplekken bij het station uitbreiden. Hiervoor wordt de bestaande stalling aangepast en worden twee nieuwe fietsenstallingen gerealiseerd. Vanaf 15 januari 2023 kunt u uw mening geven over het voorlopige ontwerp van de nieuwe fietsparkeerplekken.

In totaal gaat het aantal beschikbare plekken van 192 naar 388 (waarvan 16 fietskluizen). Hiermee werken wij aan de kwaliteit van ons treinstation en verbeteren we ook de uitstraling van de stationsomgeving. 

Fietsparkeren huidige situatie
Fietsparkeren zoals het nu is

De bestaande fietsenstalling aan de noordzijde van het station (achter perron 2) wordt vernieuwd en uitgebreid. Na de aanpassingen heeft deze dan 212 fietsparkeerplekken, waarvan 128 overkapt. Er is ook rekening gehouden met stallingsplekken voor 'buiten-modelfietsen'. Denk hierbij aan bak- en kratfietsen.

Fietsparkeren station nieuwe situatie
Fietsparkeren: zo gaat het worden

Nieuwe stallingen

Aan de Eltzbacherstraat (boven bij de lift en zijtrappen naar het station) komt een nieuwe, niet-overkapte, fietsenstalling met ruimte voor 48 fietsen. Ook komt er een nieuwe fietsenstalling aan de rechterzijde van de spoorwegovergang in het verlengde van de Haltestraat. Hier komen 128 overdekte fietsparkeerplekken.

Fietsparkeren huidige situatie
Fietsparkeren zoals het nu is

Meedenken

De plattegrond met de nieuwe situatie en tekeningen van de nieuwe stallingen kunt u bekijken op de projectpagina. Van 15 januari t/m 26 februari 2023 kan iedereen hierop reageren via het inspraakformulier.

Fietsparkeren nieuwe situatie
Fietsparkeren: zo gaat het worden