Uw stemt telt! Bepaal mee wie in de Tweede Kamer komt

Bord met verkiezingsposters op het Raadhuisplein

Op woensdag 22 november zijn er weer verkiezingen voor de Tweede Kamer. U kunt in Zandvoort op 13 plekken stemmen.

U krijgt uw stempas uiterlijk woensdag 8 november 2023 in de brievenbus, maar er zijn nu al veel stempassen bezorgd. Met deze stempas kunt u alleen stemmen in de gemeente waarin u woont. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan. U kunt dat tot uiterlijk 17 november doen via verkiezingen@zandvoort.nl 

Dit neemt u mee

Om te kunnen stemmen, hebt u een identiteitsbewijs nodig. Dat kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Het identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn op de dag van de stemming. Neem ook uw stempas mee. 

Hebt u op 8 november geen stempas gekregen of bent u hem kwijt? Vraag dan uiterlijk 17 november een nieuwe aan via verkiezingen@zandvoort.nl 

Tot uiterlijk 21 november om 12.00 uur kunt u ook mondeling een vervangende stempas of kiezerspas aanvragen bij de centrale balie.

Stembureaus

Zandvoort heeft 13 stembureaus. Die zijn allemaal toegankelijk voor minder validen. Op de webpagina over de verkiezingen kunt u een stembureau bij u in de buurt vinden. Uiterlijk 18 november krijgt u ook de lijst met stembureaus en de kandidatenlijst in de brievenbus. 

Meer weten 

Op onze webpagina vindt u alle informatie over de verkiezingen.