Vervanging afvoergoten Kerkstraat en Kerkplein

Afvoergoten in een straat

We gaan de afvoergoten in de Kerkstraat en op het Kerkplein vervangen. De werkzaamheden beginnen 27 februari 2023.

Er komt meer zwaar verkeer door het centrum dan voorheen. Daarom worden de afvoergoten vervangen door sterkere lijngoten die beter tegen dit verkeer kunnen. Een deel van de straat zal voor korte tijd worden afgezet. De afzetting wordt per goot gedaan. De winkels en zijstraten zullen bereikbaar blijven. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Bie Infra, in opdracht van Spaarnelanden.

Dit gaat we doen

De werkzaamheden bestaan uit:
1. 
Het vervangen van de afvoergoten;
2. Aanbrengen (tijdelijke) roosters;
3. Het herstellen van de straat rondom de afvoergoten;

4. Neerleggen van de nieuwe definitieve roosters (dit zal in april gebeuren).

Ook aanleg glasvezel

Omdat er toch al gegraven wordt, trekt de aannemer gelijk op met Glaspoort. Zij zijn op dit moment namelijk bezig met het aanleggen van glasvezel in het centrum, in opdracht van KPN. Zo worden tegelijkertijd de afvoergoten vervangen en glasvezel gelegd. Als beide werkzaamheden afgerond zijn, wordt de straat weer netjes dichtgemaakt.

Vragen en informatie

Voor vragen over de werkzaamheden aan de afvoergoten, kunt u het beste op werkdagen tussen 8.00 – 17.00 uur bellen met 023 – 538 80 88. U kunt uw melding ook doen op de website van De Bie Infra of mailen met info@debieinfra.nl. Hebt u vragen over glasvezel, dan kunt u contact opnemen met Glaspoort op hun website of de voorman op straat aanspreken (herkenbaar aan het gele hesje).