Zondag: laatste dag Formule 1

Gilles en Tom
Gilles en Tom

Vandaag is dé racedag van het F1-weekend. We maken ons klaar voor een fantastische dag. Gisteren was een drukke dag met een mooie oranje menigte door het hele dorp. De in en uitstroom van de bezoekers ging zonder grote problemen. We wensen iedereen een mooie laatste dag van de race.

Op de website f1vraag.nl kunt u de meeste vragen en antwoorden vinden over de F1 in Zandvoort. Hieronder ziet u enkele van de meeste gestelde vragen.

Hoe is de tweede dag (3 september) verlopen?

De tweede dag, zaterdag 3 september, werd op het circuit de laatste vrije training en de kwalificatie gereden. Net als de dag ervoor hing er een gezellige sfeer in het dorp en verliep de instroom en uitstroom van bezoekers goed – ondanks enkele kleine treinstoringen in de middag, die ook snel weer opgelost waren.

Dit ondanks enkele kleine treinstoringen in de middag, die ook snel weer opgelost waren. Verder waren er vrij veel taxi’s in het dorp die voor wat plaatselijke overlast zorgden. Hier wordt voor de zondag extra op gelet en gehandhaafd.

Wat wordt er gedaan om het dorp veilig te houden?

De gemeente, organisatoren, de politie en andere hulp- en veiligheidsdiensten nemen zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen. Eventuele verdachte situaties kunnen gemeld worden bij de politie (0900 - 8844). In geval van levensbedreigende situaties belt u 112.

In geval van urgente handhavingszaken belt u tussen 08:00 uur en 23:00 uur de meldkamer van de afdeling Veiligheid & Handhaving (gemeente Zandvoort) via 023 – 511 4950.

Afsluiting Boulevard Barnaart
Afsluiting Boulevard Barnaart

Kan ik nog via de Boulevard Barnaart fietsen?

De fietsroute over de Boulevard Barnaart wordt op racedagen afgesloten. Dit betekent dat u niet met uw fiets via de Boulevard Barnaart kunt rijden.

De afsluiting begint ter hoogte van de rotonde bij het NH Hotel en eindigt ter hoogte van Bloemendaal aan Zee. Van beide kanten worden er op dit stuk geen fietsen doorgelaten. Dit wegens de drukte van voetgangers van en naar het circuit en de aanwezigheid van een tijdelijk busstation.

Deze afsluiting geldt tijdens de instroom en uitstroom. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 07:00 uur tot 13:30 uur en van 16:30 uur tot 20:00 uur.

Kunnen bezoekers vanuit de duinen naar de race kijken?

Het is verboden om tijdens het race-weekend in de duinen rondom het circuit te komen. Hiermee wordt de kwetsbare flora en fauna beschermd. Duinbeheerder PWN heeft hierover nauw overleg met de gemeente Zandvoort en het circuit om passende maatregelen af te spreken.

Zal er weer een Air Show van Red Bull zijn?

Ja, ook dit jaar zal er tijdens de uitstroom van het circuit op vrijdag en zondag een Air Show van Red Bull zijn. Deze show is boven de Noordzee en kan het beste bekeken worden vanaf de Boulevard Barnaart.

Deze Red Bull Air show wordt gevlogen door The Flying Bulls Aerobatics Team. Dit team bestaat uit zeer ervaren piloten die vliegen als een enkele entiteit in de wolken. Zij laten luchtelementen zien waartoe geen enkele pilotengroep ter wereld in staat is.

De Red Bull Air Show kan op vrijdag 2 september en zondag 4 september bekeken worden vanaf de Boulevard Barnaart. De show begint om 17.55 uur.

Meer vragen en antwoorden? Zie www.f1vraag.nl