Dierenbegraafplaats

De dierenbegraafplaats Zandvoort biedt een unieke plek in een rustige, groene omgeving voor een waardig afscheid van uw overleden huisdier. De dierenbegraafplaats is gelegen op een apart gedeelte van de Algemene Begraafplaats.

Voor de begrafenis van uw huisdier kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden:

  • Het afscheid nemen van uw huisdier op de begraafplaats
  • Al of niet in een kistje begraven
  • Gebruik maken van de kleine aula
  • Het meegeven van een favoriet speeltje.

Begraven of crematie

Een graf wordt uitgegeven voor 5 jaar of een veelvoud hiervan voor kleine of grote huisdieren of een asbus/urn met de as van een huisdier. Na de periode van 5 jaar bestaat de mogelijkheid de grafhuur te verlengen met telkens 5 jaar. Als u na 5 jaar geen prijs meer stelt op het graf, wordt het geruimd.

Een algemeen dierengraf

U kunt ook kiezen voor een algemeen graf. Deze graven zijn bedoeld voor het begraven van huisdieren en worden voor 1 jaar uitgegeven.

Strooiveld

Voor dieren die elders zijn gecremeerd, bestaat de mogelijkheid het as op een strooiveld uit te strooien.

Gedenktekens en aankleding van het graf

Op een huurgraf kunnen gedenktekens worden geplaatst. Het plaatsen van een gedenkteken of aankleding van het graf met vaste beplanting is mogelijk. Overleg hierover wel eerst met de beheerder. De mogelijkheid voor gedenktekens op de algemene graven zijn beperkter. Hier mag tijdelijk voor de periode van een jaar een herkenningsteken worden aangebracht.