Advies verduurzaming voor Vereniging van Eigenaren

Duinen en appartementen in Zandvoort

Dit jaar beginnen we met het aanbieden van advies om Verenigingen van Eigenaren (VvE's) te helpen bij het milieuvriendelijker en energiezuiniger maken van hun panden. We organiseren daarom op maandagavond 25 maart 2024 een bijeenkomst om hier meer over te vertellen.

Het verduurzamen van woningen betekent dat je minder energie verbruikt en de woning comfortabeler wordt. Maar in een VvE moeten alle leden samen beslissen over gedeelde eigendommen, en dat kan best ingewikkeld zijn. Gedeelde eigendommen zijn bijvoorbeeld het dak, de buitenmuren en de begane grond van appartementencomplexen. Ook de kozijnen en soms zelfs het glas vallen hieronder. 

Zonnepanelen

Als je de isolatie van een of meer van deze dingen wilt verbeteren, moet de VvE hierover beslissen. Dit geldt ook voor het installeren van zonnepanelen, zonneboilers of buitenunits van warmtepompen op het dak. Om VvE's te helpen, bieden we advies aan over isolatie of het van aardgas afstappen.

Vragen stellen

Tijdens de avond zullen mensen van de gemeente, de wethouder en deskundigen van adviesbureaus vertellen hoe het adviestraject gaat. U kunt ook vragen stellen. En na afloop kunt u onder het genot van een drankje andere VvE-bestuurders ontmoeten en ervaringen uitwisselen. 

Datum: maandag 25 maart 2024 
Tijd: tussen 19.30 uur en 21.30 uur
Locatie: The Spot, Strandafgang Barnaart 23a

U bent van harte welkom!

Meer informatie

VvE's met meer dan 8 appartementen kunnen meedoen aan een adviestraject. 

Voor het advies bekijken we het gebouw en verzamelen we de wensen van de bewoners. We bespreken de verschillende mogelijkheden met de VvE. De VvE doet een keuze. Vervolgens besluiten de leden wat er gaat gebeuren.

Wij betalen de kosten van het advies, dus de VvE hoeft niets te betalen. Maar om mee te kunnen doen, moet de VvE aan 4 voorwaarden voldoen:

1. Het bestuur vindt het goed om mee te doen in het adviestraject.

2. Het bestuur kiest 2 leden (dit hoeven geen bestuursleden te zijn) om actief mee te doen. Deze leden zijn tussenpersonen tussen de adviseur en de leden van de VvE.

3. Het bestuur organiseert een algemene ledenvergadering of bijeenkomst waar de resultaten van het onderzoek aan de leden worden voorgelegd. De leden kunnen dan besluiten wat er gaat gebeuren.

4. Het bestuur stelt de splitsingsakte, beschikbare bouwtekeningen en/of recente onderzoeken en het actuele Meerjaren Onderhoudsplan beschikbaar aan de adviseur.

Aanmelden

Aanmeldingen worden geregeld door het VvE Duurzaamheidsloket. Stuur een e-mail naar info@vveduurzaamheidsloket.nl. Na aanmelding neemt het VvE Duurzaamheidsloket contact met u  op om de aanmelding definitief te maken.