Bootcamptuin

Bijgewerkt tot en met 11 september 2023
Status: Idee

We willen een bootcamptuin aanleggen, zodat er in de buitenlucht gesport kan worden. Uit onderzoek blijkt dat de plek aan het begin van het Visscherspad, langs de Sophiaweg, niet geschikt is. We onderzoeken daarom nieuwe plekken voor de bootcamptuin.

Mogelijke locatie voor de bootcamptuin in Zandvoort

Wat u moet weten

  • De gemeenteraad en het college willen meer plekken om buiten te sporten en te bewegen
  • We willen daarom een bootcamptuin aanleggen, waar in de open lucht diverse toestellen geplaatst worden en waar jong en oud van gebruik kunnen maken
  • 1 van de plekken die we onderzocht hebben is het grasveldje aan het begin van het Visscherspad, langs de Sophiaweg. Deze plek blijkt niet geschikt te zijn 
  • We gaan nieuwe mogelijke plekken voor de bootcamptuin onderzoeken
  • Afhankelijk van de nieuwe plek krijgen buurtbewoners de mogelijkheid om mee te denken
  • We verwachten dat de bootcamptuin in 2024 aangelegd kan worden

Waarom we dit doen

Het is belangrijk dat er genoeg plekken zijn om in de buitenlucht te kunnen bewegen en sporten. Zo kan iedereen gemakkelijk en gratis werken aan een goede conditie.

Met de aanleg van een bootcamptuin komen er meer mogelijkheden om dit te doen. Sport, bewegen en natuur komen dan op een goede manier samen. En we knappen hiermee ook de openbare ruimte op.
 

Bootcamptuin artist impression
Artist impression bootcamptuin

Meedenken en meedoen

Zodra er meer bekend is over de nieuwe plek van de bootcamptuin informeren wij u daarover op deze pagina. U kunt dan ook reageren op de plannen. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met alle reacties bij het maken van het definitieve plan voor de bootcamptuin.

Contact

Niels Veen, projectmanager
14 023
nveen@haarlem.nl