Burgemeester Moolenburgh legt 2 verblijfsontzeggingen op

Haltestraat

Burgemeester David Moolenburgh legt 2 verblijfsontzeggingen op na ernstige verstoring openbare orde in Haltestraat afgelopen weekend.

In de nacht van zaterdag op zondag 21 april 2024 is de openbare orde in de Haltestraat ernstig verstoord. Rond 01.30 uur vond daar een vechtpartij plaats waarbij de politie heeft ingegrepen. Bij de aanhoudingen is verzet gepleegd en zijn agenten beledigd en bedreigd. Ook is er een glas naar een politieagent gegooid. Deze agent heeft voor de verwondingen bij de spoedeisende hulp een medische behandeling gekregen. 2 personen zijn aangehouden.

12 weken niet welkom

Naar aanleiding van het ordeverstorende gedrag heeft burgemeester Moolenburgh tegen deze 2 uit Haarlem afkomstige mannen een verblijfsontzegging opgelegd. Deze personen zijn met ingang van vandaag, 24 april, 12 weken lang niet meer welkom in Zandvoort, in zowel het centrum als aan de boulevard. De maatregel van de burgemeester loopt naast het strafrechtelijke deel.

Duidelijke lijn

Burgemeester Moolenburgh: “Ik vind het handelen van deze personen volstrekt onacceptabel. Iedereen is in onze mooie badplaats van harte welkom. Maar bij geweld, en dan ook nog tegen een politieagent, trek ik een hele duidelijke lijn. Wie als bezoeker van Zandvoort hierbij is betrokken, komt het dorp voorlopig niet meer in.”

Overtreding is misdrijf

Overtreding van een verblijfsontzegging is een misdrijf. Daarop staan een gevangenisstraf, een werkstraf of een geldboete. Ook kan de burgemeester een nieuwe maatregel opleggen, bijvoorbeeld een langere verblijfsontzegging.