Denk mee over plekken voor nieuwe woningen

Luchtfoto Duinwijk
Foto door Milo Dinkelaar

De vraag naar woningen in onze gemeente groeit snel. Daarom hebben we uw hulp nodig om geschikte plekken te vinden waar we nieuwe woningen kunnen bouwen. Samen kunnen we het woningentekort in Zandvoort aanpakken.

In Zandvoort is er een toenemende vraag naar woningen. Om aan deze vraag te voldoen, streven we ernaar om vóór 2030 maar liefst 750 nieuwe woningen te bouwen. Momenteel werken we aan verschillende projecten om dit doel te bereiken.

Zo kunt u helpen

We beseffen dat de behoefte aan extra woningen blijvend is. Daarom vragen we u om mee te denken over mogelijke plekken voor (nieuwe) woningen in Bentveld en Zandvoort. 

U kunt uw ideeën tot en met 22 februari 2024 met ons delen door de locatie aan te geven op de kansenkaart. Op deze kaart kunt u elke gewenste plek binnen de gemeentegrenzen selecteren en een korte toelichting op uw voorstel geven. U kunt uw idee ook op papier zetten en inleveren op het raadhuis.

Verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om het woningentekort aan te pakken. We kunnen actief zoeken naar nieuwe plekken of verouderde woningen vervangen. We kunnen ook extra bouwlagen toevoegen aan bestaande woningen of bedrijfs- en kantoorruimten omzetten naar woonruimte. We vragen u om uw creatieve ideeën met ons te delen.

Zo beoordelen we ingezonden ideeën

Alle ingezonden ideeën worden beoordeeld op de kans van slagen. We kijken naar criteria zoals bestemming, eigendom, verkeerssituatie en de effecten op het milieu.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina woningbouw.