Dit jaar veel nieuwe oplaadplekken

Laadpaalplek

Er komen de komende periode ongeveer 25 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s bij, verspreid door Zandvoort en Bentveld.

De meeste nieuwe laadpalen zetten we neer omdat meerdere buurtgenoten een elektrische auto hebben of krijgen. Zij hebben een aanvraag bij ons ingediend om deze in de buurt van hun huis op te kunnen laden. De laadpaal die wordt geplaatst, mag wel door iedereen gebruikt worden. Deze wordt dus niet gereserveerd voor specifieke bewoners. Ook komen er een aantal extra laadpalen bij de sportvelden en op P de Zuid. In deze flyer kunt u zien op welke locaties nieuwe laadpalen komen. 

Twee auto’s tegelijk

Aan een laadpaal kunnen twee auto’s tegelijk opladen. Hiervoor zijn twee parkeerplaatsen naast elkaar nodig. Deze parkeerplaatsen worden daarom gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s. Het is niet de bedoeling dat hier andere auto’s parkeren. De parkeerplaatsen zijn te herkennen aan een verkeersbord. 

Elektrisch rijden makkelijker

Als gemeente ondersteunen wij de overstap naar elektrisch rijden. Dit is goed voor het milieu. Door meer laadpalen te plaatsen, zorgen we ervoor dat elektrisch rijden makkelijker wordt. Ook voor bezoekers die met hun elektrische auto naar Zandvoort komen.

Overlast beperkt

De laadpalen worden geplaatst op plekken waar ondergrondse kabels aangesloten kunnen worden en waar de laadpaal veilig staat zonder dat omwonenden hier overlast van ervaren. Deze week ontvangen direct omwonenden van een nieuwe laadpaal een brief met meer informatie. Het plaatsen van de palen gebeurt in het najaar.  

Laadpaal aanvragen

Heeft of krijgt u een elektrische auto en is er nog geen laadpaal in uw buurt? Dan kunt u uw locatie aan ons doorgeven. En kijken we of daar misschien ook een laadpaal geplaatst kan worden. Neem hiervoor contact met ons op via laadpaal@zandvoort.nl