Doorlaatbewijzen: ze komen er weer aan

Auto met doorlaatbewijs achter de ruit
Archieffoto

In het weekend van 23 augustus tot en met 25 augustus 2024 is de Formule 1 weer in Zandvoort. De toegangswegen naar ons dorp worden dan afgesloten voor auto’s, motoren en ander gemotoriseerd verkeer. Ook dit jaar ontvangt u als inwoner of ondernemer weer een doorlaatbewijs om met uw motor of auto door de afzettingen te kunnen.

De doorlaatbewijzen worden vanaf deze week verzonden. Als inwoner of ondernemer ontvangt u het doorlaatbewijs automatisch als uw kenteken bij ons bekend is. Dit is het geval als u een geldige parkeervergunning op kenteken heeft. Of als uw kenteken in Zandvoort staat geregistreerd (de ‘RDW-registratie’).

Ook mantelzorgers, werknemers en hulpverleners met een geldige Zandvoortse parkeervergunning die op kenteken staat, ontvangen automatisch het doorlaatbewijs.

Uiterlijk 20 juli in huis

De doorlaatbewijzen worden de komende weken verspreid. U ontvangt het uiterlijk 20 juli als uw kenteken bij ons bekend is. 

Kentekencheck

Wilt u zeker weten of uw kenteken bij ons bekend is en u dus het doorlaatbewijs automatisch krijgt? Kijk dan op de webpagina www.doorlaatbewijs.nl/kentekencheck. Na invoer van uw kenteken ontvangt u bericht of u het doorlaatbewijs automatisch krijgt of dat u die zelf moet aanvragen.

(Extra) doorlaatbewijs aanvragen 

Krijgt u volgens de kentekencheck het doorlaatbewijs niet automatisch? Of weet u al dat u het doorlaatbewijs niet automatisch ontvangt, bijvoorbeeld omdat uw parkeervergunning niet op kenteken staat? Dan kunt u tot zondag 4 augustus uw aanvraag indienen op www.doorlaatbewijs.nl. Alleen dan kunnen we ervoor zorgen dat u uw doorlaatbewijs nog op tijd in huis heeft.

U ontvangt na uw aanvraag altijd per e-mail een bericht over de status van uw aanvraag. Lukt het niet om uw doorlaatbewijs via de website aan te vragen? Dan kunt u ook een e-mail sturen naar vragen@doorlaatbewijs.nl.

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie over doorlaatbewijzen op de projectpagina Doorlaatbewijzen. Informatie over de Formule 1 en het Racefestival vindt u op de projectpagina Formule 1 en Racefestival.