Informatieavond geluidsoverlast wegverkeer

Zandvoortselaan

Op dinsdag 19 maart organiseert Omgevingsdienst IJmond, namens gemeenten Zandvoort, Bloemendaal en Heemstede, een informatieavond over geluidsoverlast door wegverkeer. Tijdens deze avond kunt u zien welke maatregelen de afgelopen jaren zijn genomen om geluidsoverlast van verkeer te voorkomen. En hoort u waar de komende jaren aan gewerkt wordt.

Onderwerpen die op deze avond besproken worden zijn geluidsoverlast door wegverkeer op bijvoorbeeld de Zandvoortselaan of in het centrum van het dorp.

Inwoners en ondernemers kunnen zich tot vrijdag 15 maart 2024 aanmelden voor de informatieavond. Deze vindt plaats in het gemeentehuis van Bloemendaal.

  • Adres: Bloemendaalseweg 158 in Overveen 
  • Datum: dinsdag 19 maart 
  • Tijd: van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur

Op de aanmeldpagina staat het volledige programma. 

Geluidsmaatregelen

Elke 5 jaar brengen we in beeld wat de impact is van wegverkeer en wordt een Actieplan Geluid Wegverkeer opgesteld. In het Actieplan staat een overzicht van alle aandachtspunten. Ook staat hierin welke maatregelen nodig zijn om, als het gaat om lawaai van wegverkeer, de overlast te verminderen. Mogelijke maatregelen zijn stil asfalt, gevelisolatie, verlaging van de snelheid of geluidschermen. 

Meer informatie

Lees meer over de aanpak van geluid en geluidsoverlast van wegverkeer op de website van Omgevingsdienst IJmond