Melding over bomen en ander groen

Algemeen

Klachten en meldingen over openbaar groen geeft u aan ons door. Zoals een zieke, dode of omgewaaide boom en loshangende of overhangende takken. Of een klacht over onkruid of slecht gesnoeide struik. Bij acuut gevaar: bel 112. Bij overige gevaarlijke situaties belt u de brandweer: 0900 0904. Minder urgente problemen meldt u online.

Wat u moet weten

  • Bij een online melding: geef de locatie aan en wat er aan de hand is. Hebt u een foto, dan is het handig als u die meestuurt. Wij kunnen het probleem dan vaak sneller oplossen
  • Eikenprocessierupsen meldt u online in het formulier onder 'Bomen'

Zieke of aangetaste boom

Als u vermoedt dat een boom ziek of dood is, komt een boomspecialist langs om de boom te onderzoeken. Aarzel niet om dit te melden: hoe eerder we het probleem oplossen, hoe minder kans dat andere bomen ook aangetast raken. Moeten een boom gekapt worden, dan planten we een nieuwe boom.

Na uw melding

Wij geven uw melding door aan Spaarnelanden, die verantwoordelijk is voor het groenonderhoud. Spaarnelanden neemt de melding aan en kijkt hoe het probleem kan worden opgelost. Meestal wordt het meegenomen in de geplande onderhoudsronde. Als het nodig is, lost Spaarnelanden het eerder op. Wij houden u via de mail op de hoogte.