Parkeerpeiling voor inwoners

Bord parkeerroute Zandvoortselaan en Kostverlorenstraat

Parkeert u wel eens in Zandvoort? Of ontvangt u bezoek dat met de auto bij u op bezoek komt? Dan zijn wij heel benieuwd hoe u het parkeren in het dorp beoordeelt. Met de parkeerpeiling introduceren we een jaarlijks terugkerende evaluatie. Die evaluatie gaat ons helpen de regels voor parkeren nog verder te verbeteren. Aan de hand van uw feedback.

Een jaar geleden is er behoorlijk wat veranderd in parkeren in het dorp. Na de grote evaluatie van het parkeerbeleid in het najaar van 2022 zijn er aanpassingen gedaan. Die maken het makkelijker om als inwoners ergens anders in het dorp te parkeren. Of maken het eenvoudiger om bezoek aan te melden. De aanpassingen moeten ook zorgen voor meer vrije parkeerruimte in de straat. Ook op drukke dagen.

Veranderingen in 2023

Enkele veranderingen sinds vorig jaar:

  • De nieuwe zone-indeling heeft maar 2 parkeerzones. 
  • Het ruime aanbod van goedkope parkeerplaatsen voor toeristen en dagjesmensen aan de rand van het dorp. 
  • Nieuwe bewegwijzering, een nieuwe app voor het aanmelden van kentekens. 

Daarom een parkeerpeiling

Zandvoort is een populaire bestemming. Niet alleen voor onze inwoners, maar ook voor toeristen. Dit brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van parkeren. We willen ervoor zorgen dat er voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor iedereen. En dat het parkeren in onze gemeente duidelijk en voor iedereen toegankelijk is.

Daarom vragen wij u om uw ervaring en mening te delen. Zo krijgen we een duidelijk beeld van de huidige situatie en vinden we mogelijke verbeterpunten.

Dit gaan we vragen

In de peiling worden vragen gesteld over onder meer:

  • Uw huidige parkeerervaringen in Zandvoort.
  • Duidelijkheid van de parkeerregels.
  • De beschikbaarheid van parkeerplaatsen in uw buurt.
  • Uw suggesties voor verbeteringen.

Doe mee

We hopen dat u meedoet aan het onderzoek. Dit kan via deze link: ‘Parkeerpeiling voor inwoners’. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Invullen kan tot en met zondag 21 juli 2024. Resultaten worden na de zomer gedeeld.