Wensen nieuwe speelplekken verwerkt in ontwerpen

Speelplek

Deze zomer worden een aantal speelplekken in ons dorp opnieuw ingericht. Daarvoor vroegen we u en uw kinderen mee te denken over het ontwerp. Er zijn veel verlanglijstjes ingestuurd, met veel leuke ideeën waarmee we aan de slag zijn gegaan.

Projectmanager Altan Ceylan vertelt: "De verlanglijst is echt heel vaak ingevuld. Dat was ontzettend goed voor ons ontwerpproces." Tijdens de vragensessies op locatie werd met de bewoners besproken. Waar zijn ze blij mee, wat kan beter en welke speeltoestellen zouden ze graag willen zien? “Vooral op de Secretaris Bosmanstraat was de opkomst op locatie goed. Hier kwam de buurt zelfs al meteen met een schets aan voor de speelplaats! Die hebben we natuurlijk gelijk meegenomen in ons ontwerp", vertelt Ceylan. 

De wensen op de verlanglijstjes en de uitkomsten van de vragensessies, online en op locatie, zijn gebruikt voor de ‘flitsontwerpsessies’. Tijdens deze online sessies heeft Kompan, het bedrijf dat de speeltuinen zal aanleggen, samen met de deelnemers 3D-tekeningen gemaakt. Ceylan: “Aan het einde waren de deelnemers super blij met de ontwerpen. We kregen complimenten dat we echt samen met hen iets tofs gaan neerzetten."

Schommelen, glijden en klimmen

Van de tekeningen zijn nu de definitieve ontwerpen gemaakt. Op het Schelpenplein komt, zoals de bewoners het liefst willen, een speelhuisje met een glijbaan. 

De speeltuin aan het Schelpenplein krijgt een zachte zwart/rode valondergrond met een speelhuisje met glijbaantje voor peuters en kleuters.
Speelplek Schelpenplein

In de Secretaris Bosmanstraat staat een schommel bovenaan de verlanglijst. Maar daarnaast is er nog genoeg ruimte voor een klimrek en een groter klimtoestel met glijbaan. Tussen deze speeltoestellen ligt straks zelfs een circuit waarop de kinderen met hun skelter, step of (loop)fiets kunnen racen. 

De speeltuin aan de Secretaris Bosmanstraat krijgt een blauwe valondergrond met een speelhuis met glijbaan, een wipkip in de vorm van een auto, een klimrek en een schommel. Ook komt op de ondergrond een lijntekening met de omtrek van Circuit Zandvoort.
Speelplek Bosmanstraat

In de Martinus Nijhoffstraat en Helmersstraat staan ook schommels op de verlanglijst, maar mogen volgens de bewoners ook een glijbaan en klimrek niet ontbreken. Er komen een aantal uitdagende klimtoestellen waar ook wat oudere kinderen veel plezier aan kunnen beleven. 

De speeltuin aan de Martinus Nijhoffstraat wordt ingericht met een klim-en-spring parcours, een grote glijbaan, diverse schommels, klimrekken, en een speelhuisje met glijstangen.
Speelplek Martinus Nijhoffstraat

Meer informatie

U leest meer over de vernieuwing van de speelplekken in Zandvoort op de projectpagina Vernieuwing sport- en speelplekken.

De speeltuin aan de Helmerstraat krijgt een grasondergrond. Hierop komt een vrijstaande schommel, bankjes, en een glijbaan met diverse klimmogelijkheden.
Speelplek Helmerstraat