Op zoek naar vogels en vleermuizen

Onderzoek vogels en vleermuizen

De komende maanden wordt er in het dorp onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van diverse beschermde diersoorten, met name vogel- en vleermuizensoorten. Tijdens dit onderzoek kunt u in de avond en nacht onderzoekers met verrekijkers tegenkomen in uw buurt. Deze onderzoekers werken in opdracht van de gemeente.

De onderzoekers zijn herkenbaar aan gele hesjes met de naam van het onderzoeksbureau: Equipe. Met de verrekijkers kijken ze niet in uw woning, maar zoeken ze langs de gevel naar vogels en vleermuizen. Wanneer zij dit vanaf de openbare weg niet goed kunnen zien, kunnen ze bij u aanbellen om toestemming te vragen om in uw tuin te kijken. De onderzoekers bellen alléén overdag aan, dus niet in de avond en nacht. Als u niet thuis bent, laten zij een briefje voor u achter met uitleg en contactgegevens. 

Vergunning voor (ver)bouw

Het onderzoek zal tot in september 2024 enkele keren plaatsvinden. Op welke dagen precies is afhankelijk van het weer. Het vogel- en vleermuizen-onderzoek vormt de basis voor toekomstige ontwikkelingen, zoals verbouwingen en isolatie van woningen. Zo kan er naar het onderzoek verwezen worden als er een vergunning voor (ver)bouw nodig is. Uw medewerking bij het onderzoek wordt erg op prijs gesteld. Daarbij voorkomt u door mee te werken ook mogelijke vertraging bij toekomstige vergunningsaanvragen voor verbouwingen of isolatiewerkzaamheden aan uw eigen woning.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina op onze website.