Reacties op ontwerp Metropoolboulevard

Bijeenkomst voor de plannen voor de middenboulevard

De Metropoolboulevard gaat op de schop. Zoals we eerder ook aan Zandvoorters en andere belanghebbenden hebben gevraagd om mee te denken met de inmiddels vernieuwde Boulevard Paulus Loot, doen we dit nu ook voor Boulevard De Favauge.

We hebben een schetsontwerp gemaakt dat we graag met u samen verder uitwerken. Daarom hebben we, naast de online participatie, 2 bijeenkomsten georganiseerd waar Zandvoorters en andere belanghebbenden het schetsontwerp konden bekijken en vertellen wat ze ervan vonden.

Ons plan in het kort

Het wordt een slingerende boulevard. Het versteende stuk van de boulevard wordt smaller, er komt veel meer groen en er komen verschillende plekken voor zitten, spelen en sporten. Bij het Schuitengat komt een apart pad met een lange bank met uitzicht op zee. De boulevard langs het Palace Hotel wordt verplaatst voor een nieuw terras. De verbinding met de Boulevard Barnaart wordt beter. In het Schuitengat komt 1 centrale ingang voor vrachtverkeer.

Mensen kijken naar de plannen voor de middenboulevard

Positieve sfeer

Op donderdag 25 april 2024 was er een inloopavond voor alle inwoners van Zandvoort. Een dag eerder was er een bijeenkomst waar omwonenden voor waren uitgenodigd. Op beide avonden kwamen veel mensen langs met ideeën of vragen. De sfeer tijdens de 2 bijeenkomsten was positief. Er was veel interesse voor de plannen, men was benieuwd hoe het gebied zou veranderen.

Kijken naar de plannen voor de middenboulevard

Iedereen kon ideeën en opmerkingen delen. Dit is wat er werd gezegd over het schetsontwerp:

Toegang tot de boulevard

  • Toegang van (vracht)verkeer tot de boulevard via het Schuitegat kan voor veel drukte zorgen. Kan de krappe toegang dat aan?
  • Het is belangrijk dat de toegang tot de boulevard voor politie, ambulance en brandweer goed blijft.
  • Er is nu soms schade aan meubilair en bermen bij de in- en uitritten bij de paviljoenhouders. Het is misschien een goed idee als deze toegangswegen wat breder zijn.

Met de fiets

  • Bewoners vinden dat afsluiten van de boulevard voor fietsverkeer niet wenselijk. Dit verergert de drukke situatie bij het Schuitengat omdat iedereen hier de fiets moet parkeren. 
  • Fietsparkeerplekken in een breder gebied zou goed zijn. Want het is niet waarschijnlijk dat bezoekers ver weg van de boulevard hun fiets of scooter zouden willen parkeren.
  • Aan de noordzijde van de boulevard zou een plek voor de fietsers kunnen komen. Dat is nu een parkeerplek voor touringcars. Bewoners vragen zich wel af waar deze bussen dan naartoe gaan.

Recreatie

  • Bewoners hebben twijfels over het terras bij het Palace, het kan overlast geven voor de mensen die erboven wonen. Ook kan het terras op deze plek veel last hebben van tocht. Daarnaast was er de vraag of de boulevard niet te smal wordt. In de zomer is het druk en lopen er veel mensen.
  • Bewoners bij het Schuitengat willen niet dat het groen hun uitzicht op zee vermindert. Ook zijn er vragen of het groen er niet voor zorgt dat mensen er doorheen lopen en honden er gaan poepen.
  • De waterspeelplek uit het plan zou verplaatst moeten worden naar het Van Fenemaplein.
De middenboulevard in de zomer

U kunt ook meedenken

Wilt u ook meedenken over hoe we de Metropoolboulevard kunnen vernieuwen? U kunt tot en met maandag 20 mei 2024 de tekeningen bekijken en een reactie achterlaten op de projectpagina. We horen graag wat u hier goed aan vindt en wat er volgens u anders of beter kan.