Start groot onderhoud Nieuw Noord

Bouwbord Groot onderhoud Nieuw Noord

Na jarenlange participatie en voorbereiding gaat deze maand fase 1 van het grote onderhoud in Nieuw Noord van start. Het project zal meerdere jaren duren en in 4 fases worden uitgevoerd. De laatste fase zal naar verwachting klaar zijn in 2027.

Het doel van dit project is om het oude riool te vervangen en de wijk groener en verkeersveiliger maken. Er komen bijvoorbeeld nieuwe speeltoestellen, bankjes en prullenbakken. Ook komt er meer beplanting. Dat zorgt op warme dagen voor verkoeling en het is goed voor dieren en planten. Door het groen wordt het riool ontlast, waardoor Nieuw Noord veel regen tegelijk aankan. Dit zal de komende jaren steeds meer nodig zijn.

Bouwbord geplaatst

Vandaag, 15 maart 2024, heeft de aannemer Heijmans het bouwbord geplaatst langs de Linnaeusstraat, vlak na de rotonde met de Van Lennepweg. Zo kan iedereen die de wijk inrijdt goed zien wat er gaat gebeuren en wanneer we verwachten klaar te zijn. Wethouder Hendriks is blij met dit symbolische moment: “Met het plaatsen van het bouwbord gaan de werkzaamheden in Nieuw-Noord echt beginnen. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de wijk stukje voor stukje mooier en groener gemaakt wordt en we zo de leefbaarheid vergroten.”

Eerste werkzaamheden

De werkzaamheden beginnen in de Keesomstraat, omwonenden zijn hier per brief over geïnformeerd. Bewoners van andere straten ontvangen een brief wanneer hun straat wordt aangepakt, hierin vertellen we wat dit voor hen betekent. 

U kunt ook de BouwApp gebruiken om te zien waar precies gewerkt wordt. Dit is een app voor uw mobiele telefoon of computer. Voor deze app hoeft u niet in te loggen of persoonsgegevens in te vullen. De BouwApp kunt u downloaden via deze website. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u ook op de projectpagina Groot onderhoud Nieuw Noord.