Tegels eruit, plantjes erin

Geveltuin

Samen kunnen we Zandvoort groener maken door tegels in te wisselen voor gratis plantjes! En als u tegels uit uw (gevel)tuin verwijdert, worden deze bij u thuis opgehaald.

Minder verharding en meer beplanting kan wateroverlast door zware regenbuien voorkomen. Dit zal vanwege klimaatverandering in de komende jaren steeds vaker nodig zijn. Groen is ook belangrijk voor de uitstraling van het dorp en het vergroten van de biodiversiteit en het klimaat. Door meer ruimte te geven aan groen in onze woonwijken maken we onze directe leefomgeving aantrekkelijker en fijner om in te wonen.

Help mee om Zandvoort groener te maken door tegels weg te halen uit uw eigen tuin. Dat mogen tegels uit de voortuin of achtertuin zijn. Of maak ruimte maken voor planten door een rij stoeptegels weg te halen en een geveltuintje te maken.

Wild kattenkruid

Wanneer u minimaal 0,5 m2 en maximaal 4 m2 aan tegels heeft verwijderd, kunt u meedoen aan deze actie van gemeente Zandvoort en Spaarnelanden. In ruil voor de tegels krijgt u gratis plantjes van ons. U kunt kiezen uit verschillende soorten: 4 stuks wild kattenkruid of wilde marjolein per vierkante meter, of 2 stuks van de wat grotere heesters vlinderstruik en wilde kardinaalsmuts.

Tegeltaxi

De tegels worden op een vaste dag bij u thuis opgehaald. U hoeft daarvoor niet thuis te zijn. Spaarnelanden laat u weten wanneer u de tegels langs de weg kunt zetten om ze op te laten halen. Op dat moment worden ook de plantjes bij u afgeleverd.

Aanmelden

U kunt zich deze hele maand nog aanmelden via de website van Spaarnelanden. Kijk voor de spelregels en meer ideeën om Zandvoort groener te maken op de projectpagina Maak Zandvoort Groener