Zandvoort gaat voor groen!

Voorjaarsbloemen op de Van Lennepweg

Zandvoort ligt ingeklemd tussen de zee en 2 mooie natuurgebieden. Maar ondanks al deze natuur staat Zandvoort bekend als de meest versteende gemeente van Nederland. Hoe kan dat? De ligging van ons dorp zorgt ervoor dat er weinig ruimte overblijft, ook voor groen. Straten en pleinen zijn bedekt met stenen. Daar willen we graag, samen met u, verandering in brengen.

We vinden een groene leefomgeving heel belangrijk. Vanuit de plannen in het coalitieprogramma hebben we al verschillende stappen genomen om meer groen te brengen in de straten en buurten. Een goed voorbeeld hiervan is de herinrichting van Nieuw Noord, waarbij groen een belangrijke rol speelt. 

Campagne

Dit voorjaar starten we weer met de campagne ‘Maak Zandvoort Groener’, met allerlei leuke acties. Zoals gratis zaadjes en plantjes, handige tips en adviezen. Als onderdeel van het Actieplan Groen vragen we inwoners weer nieuwe locaties aan te dragen waar meer groen kan komen. Ook zijn er weer subsidies beschikbaar voor groene buurtinitiatieven. We roepen iedereen op om mee te doen.

Maar ook laten we zien wat we als gemeente doen om het goede voorbeeld te geven. Met welke projecten wij nu bezig zijn om te zorgen voor een groener Zandvoort. En vertellen we waarom dit belangrijk is. 

Groen zorgt voor een gezondere leefomgeving, het bevordert de biodiversiteit en het helpt bij het voorkomen van wateroverlast na hevige regenval. Bovendien draagt groen bij aan de aanpassing aan klimaatveranderingen en biedt het natuurlijke verkoeling en schaduw op warme dagen. Daarnaast maakt groen de omgeving mooier en daardoor aantrekkelijker om in te wonen.

Meer weten?

Wilt u meer weten? Kijk dan op de projectpagina 'Maak Zandvoort Groener'. Samen maken we Zandvoort groener en mooier!